Våra bästa tips för att få ihop tiden hemma

Det är ofta svårt att få till livspusslet och det känns som tiden aldrig räcker. Då kan det vara skönt att frigöra tid genom att anlita en städfirma täby. Att ta hjälp med sin hemstädning behöver inte vara varken komplicerat eller dyrt. Dessutom väljer du själv i vilken omfattning du vill ha utfört din städning. Vissa vill ha hela sitt hem städat en gång i veckan medan andra bara vill anlita städfirma för städning en gång vid till exempel flytt.

Städprodukter & miljön

När du anlitar städfirma stockholm så kan du vara säker på att du får arbetet utfört på ett professionellt sätt. Dessutom använder företaget endast klimatsmarta och miljömärkta städmedel som oftast är tillverkade av naturliga råvaror. Tidigare var det vanligt att man använde starka kemiska rengöringsmedel för att få önskat resultat, men det är inte hälsosamt för varken dig eller miljön. Därför är det ett bra val att välja grön städning.

Hemstädning

Det första du behöver göra när du bestämt dig för att anlita någon för hemstädning danderyd är att fundera ut i vilken uppsträckning du behöver ha städhjälp. Är det bara vid ett tillfälle eller vill du ha hemstädning varje vecka eller varannan vecka. Vid mer regelbunden städning kan du ha ett abonnemang på städtjänsten. Om du är tveksam på att anlita städfirma går det att beställa en provstädning för att du ska känna dig säkrare på ditt beslut. När du bestämt dig så är det dags att skicka iväg en offertförfrågan den bör innehålla följande:

 • Din adress och önskad start och sluttid
 • Hur många kvadratmeter din bostad har
 • Vilken bostadstyp
 • Hur ofta du vill ha din städning utförd.
 • Vad som ska ingå i städningen
 • Städmaterial ditt eget eller städfirmans
 • Vilken typ av mattor och golv det finns i bostaden.
 • Husdjur
 • Personliga önskemål till exempel om du vill att samma person ska städa varje gång.

Dessutom kan du få hjälp med både storstädningen och flyttstädningen. En viktig sak att tänka på när det kommer till flyttstädning är att besiktningen måste ske samma dag som städningen utfördes för att städbolaget ska kunna åtgärda de eventuella brister som finns i städningen. Dessutom får du skattereduktion på att anlita ett städföretag till din städning.

RUT-avdrag för din hemstädning

När du anlitar städföretag stockholm som har F-skatt så har du rätt att få RUT- avdraget det är en skattereduktion. Som innebär att du endast betalar 50% av kostnaderna för hemstädningen resten får städfirman själv ansöka om hos skatteverket efter din faktura är betald. Den faktura du får av städbolaget är redan på rätt summa efter RUT- avdraget. Dessutom är det viktigt att du tänker på att ta med RUT- avdraget i din deklaration.

Träffa din städfirma

Det är viktigt att träffa den firman du valt för din städning så att det blir en mer personlig kontakt. Förtroendet är extra viktigt när det gäller hemstädning eftersom den ofta utförs när du inte är hemma. Dessutom är det bra om du tar reda på om städfirman har försäkringar och miljömärkningar.

Annat viktigt att tänka på

Andra viktiga saker som är lätta att glömma med väldigt viktiga är till exempel:

 • Om det finns ett alarm till bostaden är det väldigt viktigt att tänka på att firman behöver larmkoden och att de behöver veta var man ringer om alarmet går.
 • Har du husdjur är det en viktig upplysning.
 • Tänk också på att ha en färdig lösning på hur du vill att nycklarna ska hanteras.
 • Plocka upp leksaker och annat som ligger på golvet för att underlätta för städfirman.
 • Visa vart städutrustning finns om inte städbolaget tar med egna moppar och dammsugare. Det är ditt ansvar att se till att moppar är rena om det är du som står för utrustningen.