3 saker att tänka på under en renovering

3 saker att tänka på under en renovering

 

Börjar det bli dags att renovera där hemma? Det är alltid spännande att göra om i sitt hem. Kanske vill man bygga om ett rum, köpa ett nytt kök, renovera badrum + ort eller varför inte bygga en ny altan eller uteplats? Oavsett vad man planerar att göra finns det en del saker att tänka på, både innan, under och efter en renovering. Vi har tagit oss friheten att skapa en lista på våra 3 bästa tips för er som ska renovera där hemma och behöver ha lite kött på benen.

 

  1. Planera

 

Inför alla projekt behöver man planera. Just inför en renovering är det viktigt att planera lite extra noga. Man behöver bland annat ha koll på när man ska renovera, hur man ska renovera, om man behöver bo i ett annat hus under tiden renoveringen utförs samt lägga upp en budget för hur dyr renoveringen kan bli. Man vill inte gärna stå där med en dyr faktura som man inte har råd med på grund av bristande planering.

 

  1. Skaffa rätt hjälp

 

Det går såklart att renovera på egen hand, men bäst är det nog ändå att anlita en byggfirma Stockholm så att man vet att allt blir gjort på rätt sätt. Dessutom, vem vill genomföra arbetet själv? Det är ju mycket trevligare att komma hem till ett helt nyrenoverat hus där man själv inte lyft ett finger.

 

  1. Gör inte för mycket

 

Det är lätt att man tar sig vatten över huvudet vid en renovering genom att vilja göra om allt på samma gång. Ett bra tips är att ta en sak i taget, för att hålla koll på processen i huset. Börja till exempel med en badrumsrenovering + ort och gå sedan vidare till ett annat rum någon annan gång, så att hela huset samspelar och ingenting går överstyr.